DIE KRANSE SAL ANTWOORD GEE

Voor my sien ek die hartseerste gesig wat ek nog gesien het. ‘n windpomp lê verlam. ‘n Mielieland hurk harseer en ‘n plaasdam kreun en kramp. Iewers hoor ek ‘n stem roep: “Vang hulle.” “Vir wie?” vra ek “Die vyand” bulk die koei. “Identifiseer die vyand” runnik ‘n perd.
Onder ‘n boom sit ‘n groep bleek kinders.
“Pen die vyand vas.” sê die boom
En iewers in ‘n ou, bouvallige klaskamertjie staan ‘n man met ‘n kakie hoed op en sê: “Vandag pen ek die vyand vas. Met hierdie spierwit bordkryt pen ek hom vas op ‘n swartbod. Ons Identifiseer hom” sing ‘n koor.
Die vrou wat die koor afrijg het die mooiste rok aan, met ‘n spierwit kraag, Helder Oranje moue en die mooiste blou valle.
En die kranse het antwoord gegee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: