DEEL 4

 

GERRIT

Nancy girl (nee girl) , haar buurvrou oor die pad het gister ’n moerse geraas en geskreeu by die Mosters se huis gehoor. Sy loer toe deur die venster en sien dat Giel die arme vrou aan die hare beet het en rondruk omdat sy al die kannas by die heining uitgehaal het. Hy was buite homself, blykbaar. Tot die klein wit poedeltjie is straataf van die skrik. En die vrou gryp net haar kop vas en skreeu dat hy nie die laaste bietjie hare in haar kop ook moet uittrek nie. Die buurvrou het alles gesien. Giel staan toe daar met twee hande vol hare en ’n huilende mevrou Mostert. SHAME Alles.

BAZIL

Jinne, Girl, dis heavy. Daai Giel is blykbaar ’n baie Reva (rowwe) man. Hy Dina (moer) die stomme vrou oor niks nie. Dis nie die eerste keer dat sy dr toe kom oor sulke dinge nie. Die ander dag was sy hier met ’n sonbril en ’n kierie. Die man het haar blykbaar op die oog gepot, maar sy kom vertel vir die dr dat sy in die nag opgestaan het om warm melk te maak. Kon blykbaar nie slaap nie en daar dink Giel dis ’n inbreker en slaan haar op die oog. Sy Linda (lieg) die man het haar gebella bash omdat sy onnodige croceries gekoop het. Die storie lê die dorp vol. Ek het dit by die twee vrouens gehoor wat vir hulle monthly ondersoek kom….

GERRIT.

Ek wag net hier vir daai vrou. Sy moet in my face vir my sê dat ek haar harriets (hare) met die perming lotion gebrenda (brand) het.. Sy perm anyway nie haar hare nie. Sy het te min. Ek moes laasweek reeds haar kop honderd keer tease om net bietjie body te gee en toe spuit sodat sy bullet proof op haar kop is. Nancy (nee) girl, vandag gaan ek my sê sê. Die Nora girty (vrou). Gooi daar vir ons ’n bietjie tee in. My keel is droog.

GERRIT VAT NA SY KEEL EN SLUK DROOG. BAIE UPSET. SIT OORKANT BAZIL BY DIE LESSENAAR EN GEREED VIR ’N GROOT SKINNER.

GERRIT

Girl, hoekom dra jy daai stetoskoop om jou nek. Jy is mos nancy (nie) die dr nie. Or is it your accecory?

BAZIL.
VAT NA DIE STETSKOOP EN KYK MET GROOT LIEFDE EN RESEPK NA DIE DING.

Girl, hierdie ding is the pinnicale of romance en liefde. Om die oortjie (HY VRYF OOR DIE PLAT GEDEELTE) op ’n man se bors te sit en sy hartklop te hoor is the pitts. Nader aan ’n man kan jy nie kom nie. Doef Doef….Doef Doef….O i love it.
Hierdie is die tool om enige gebroke relationship weer aan die gang te kry of enige huwelik te red. I am telling you.

GERRIT.

LAG.

O girl, dit is net djy daai.

SO NOU EN DAN SLAAN DIE KLEURLING AKSENT BY GERRIT DEUR. DIE DJY EN DJOU DING, MAAR ANDERSINS HOU HY HOMSELF BAIE GRAND.

Maar ek moet jou vertel van die twee Hilda Girtys (girls) wat noudie dag by die salon was. Dis die bikers se ‘goosse’ soos hulle dit noem. Ek noem hulle sommer die ‘hoedtjies en ballontjies” EN HY WYS BY DIE HOEDTJIES NA BOTTELBLOND EN BALLONTJIES NA DIE BORSTE
Die een gaan glo nou vas uit met Draadkar…

BAZIL

Maar Draadkar is die blonde bag (man) met die beaulah oë. Ek het hom al paar keer by die apteek en bottelstoor gesien. Hy ry soms hier verby op sy motorbike sonder die valhelm dan kyk hy die strate goed deur. Ek is maar barbara vir hom (bang)

GERRIT

Net so, daai een. Sy is so jessie (jaloers) op die bag dat sy kan skreeu. Toe kom tint sy haar kop skoon platinum om te impress. Sy vertel vir haar vriendin wat langs haar sit en Jet Black gaan hoe hulle dit in die ‘gang’ geniet Die mans lift hulle glo op die bikes en treat them like queens. Daai twee girls kom hier uit Jan Bom uit. Ook maar niks gewoond as jy my vra. Maar my lips are sealed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: