DEEL 2

BAZIL STEUR HOM NIE JUIS AAN DR VAN ROOYEN WAT HOM AANPRAAT OOR DIE LEES VAN LEÊRS NIE. HY LEK SY VINGER NAT EN BLAAI NOG DEUR DIE LEÊR. TREK SY ASEM IN ASOF HY GROOT NUUS RAAKGELEES HET. NUUSKIERIG.

DEURKLOKKIE LUI EN MEV MOSTER IN

BAZIL

Nou goed dankie dr, ek maak so…..

FLUISTER
Hier kom Mev Mostert nou net in.

BAZIL SIT GEHOORBUIS NEER.

More Mevrou Mostert. Hoe gaan dit? Goed om vir mevrou te sien. Sit maar solank, dr sal nou by mevrou wees. Ons het nuwe tydskrifte gekry. Blaai gerus daardeur. Mevrou mag die blokkiesraaisels invul, net met potlood seblief sodat ons dit weer kan uitvee. Dr het gesê ek moet geld spaar en mag nie meer fotostate van die blokkiesraaisels maak nie.

MOSTERT

Dankie. Gaan dit lank vat?

 

BAZIL

Nee mevrou. Die blokkiesraaisel is op bl 18. Maar ontspan solank. Ek sal u laat weet as dr gereed is.

MOSTERT.

Ek wil nie weet of dit lank vat om die blokkiesraaisel te soek nie. Hoe lank gaan dit vat voor die dr my kan sien. Hoe kan ek ontspan? Ek is in pyn. Liederlike pyn. Maar jy sal nie verstaan nie. Julle is mos jonk en vol streke. Wat weet julle van ou mense af?

BAZIL

BAIE NUUSKIERIG EN UITVRAERIG.

Hoe so, Mevrou? Wat het gebeur. mevrou kan maar met my praat, my lips are sealed. Alles wat hier bespreek word bly net hier tussen hierdie 4 miere. Dis altyd goed om te praat. Kry dit van U bors af. Praat maar en hou niks terug nie, Mevrou. Is dit weer Oom Giel?…

MOSTERT.

Nee jong, ek was by daardie lawwe Hairdressertjie. Kyk hoe het hy my kop gebrand met die perming lotion. Hy het dit te lank ingelos. Nou moet ek iets kom kry. Dis belaglik. Ek sê vir hom om te spoel, maar hy is te besig op die telefoon. lê mos op die foon. En altyd aan die klets, praat en skinner. Soos n simpel plaat wat vasghaak het. Kekkel erger as ’n vrou. Oor en oor dieslefde ding, dit maak ’n mens mal. Ek dink dat ek maar liewer weer na die ander vroutjie toe moet gaan in Westdene wat hare van die huis af doen…6

SY VAT AAN HAAR KOPVEL, LAAT SAK HAAR KOP, LYK SKULDIG WAT DIE HELE STORIE NA ’N LEUN LAAT LYK.

BAZIL

Haai siestog mevrou. Kom ek kyk. Brand dit? Siestog, lyk of van mevrou se hare selfs uitgeval het. kyk die kaal kolle hier op jou kroontjie.

MOSTERT

Sal jy my kop uitlos. Vir wat staan ek bekyk jy my toestand. Dit het niks met jou te doene nie. Wat weet jy tog. Is jy die dr? Jy is nes daai Gerrit by die hairdresser. Bleddie buzybodies.

BAZIL

Nee mevrou, maar ek leer medisyne en weet al baie. Dr van Rooyen leer my heelwat met indiensopleiding. Ek kan al bene en arms spalk, steke insit en uithaal, skietwonde behandel, ledemaat wat geswik is, waterpokkies en blaas en pomp. En ek is nie ’n buzy boddy nie. ek bied net goeie diens aan. Mevrou kan bly wees dat ons ons oor mevroutjie ontverm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: